Direct naar de content Direct naar de footer

RevaStart

RevaStart is speciaal opgezet om een oplossing te bieden voor patiënten die niet langer ziekenhuiszorg nodig hebben, maar nog niet direct kunnen beginnen met de juiste revalidatiebehandeling. Op deze pagina informeren we jou over wat je kunt verwachten tijdens uw verblijf.

Overgangsperiode

RevaStart is een gezamenlijk initiatief van Laurens en Rijndam Revalidatie. Dit betekent dat beide organisaties samenwerken om de best mogelijke zorg te bieden. Je kunt rekenen op een team van zorgprofessionals van beide organisaties die nauw met elkaar samenwerken om deze overgangsperiode vorm te geven. Met onze zorg en ondersteuning helpen we je om op korte termijn over te gaan naar de volgende fase van je herstel. Na je verblijf bij RevaStart start je een van onderstaande revalidatietrajecten:
• Een opname bij Laurens op locatie Antonius Binnenweg (geriatrische revalidatiezorg);
• Een opname bij Laurens op een van de andere locaties (geriatrische revalidatiezorg);
• Een opname bij Rijndam Revalidatie op locatie Westersingel (medisch specialistische revalidatie).

Opname en verblijf

De duur van je opname op de revalidatieafdeling is afhankelijk van je persoonlijke situatie en revalidatiedoelen. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. Tijdens je verblijf bepalen we gezamenlijk welke revalidatiezorg voor jou de juiste is en op welke termijn. Op het moment dat duidelijk is welke vervolgzorg je nodig hebt, word je overgeplaatst naar een andere afdeling binnen Laurens of Rijndam.

Behandelteam

Je wordt begeleid door een multidisciplinair behandelteam. Dit team bestaat uit verschillende zorgprofessionals, zoals een revalidatiearts van Rijndam en een specialist ouderengeneeskunde van Laurens. Zij werken samen met verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. Samen stellen zij een kortdurend behandelplan op, dat is afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen tijdens uw verblijf. De specialist ouderengeneeskunde van Laurens is de hoofdbehandelaar. Dit  betekent dat hij of zij eindverantwoordelijk is voor je behandeling. Je krijgt tijdens je verblijf een zorgcoördinator toegewezen. De zorgcoördinator is je eerste aanspreekpunt voor al je vragen. De zorgcoördinator is een vaste medewerker op de afdeling.

Faciliteiten

Je hebt een eigen kamer tot je beschikking. De meeste kamers hebben daarbij ook een eigen badkamer. Enkele kamers hebben een gedeelde badkamer.  Op de begane grond van de locatie Antonius Binnenweg is een sfeervol restaurant, waar de maaltijden geserveerd worden. Daarnaast is er een gezellig Grand Café waar je bezoek kunt ontvangen en van de kleine kaart iets kunt bestellen.

Bij het restaurant is een fijn en zonnig terras gelegen aan de fraaie binnentuin met jeu de boulesbaan en tafeltennistafel. Het restaurant is het bruisend centrum met een galerie met elke 6 weken een nieuwe expositie en de wekelijkse dansmiddag. Er zijn ook een kapel/stiltecentrum en kapsalon.
De locatie is volledig rolstoeltoegankelijk en rookvrij. 

Informatie voor bezoekers

Locatie Antonius Binnenweg is zowel met de auto als openbaar vervoer goed te bereiken. Het is betaald parkeren. Metrohalte Eendrachtsplein ligt op enkele minuten loopafstand. 

Bezoek is van harte welkom:
• Maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 20.00 uur
• Zaterdag en zondag tussen 11.00 en 20.00 uur

Vragen?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met de transfercoördinator via 010-3326710.
Je kunt ook de infographic downloaden via de knop hieronder.

Infographic RevaStart - hoe gaat het in zijn werk?