Verwijzen bij licht hoofd-hersenletsel
Professionals van Franciscus, Rijndam, Rijnmond Dokters en de Zorgorganisatie eerste lijn (ZEL) hebben een beslisboom opgesteld voor de behandeling bij licht hoofd-hersenletsel na de acute fase.

Jaarlijks zijn er meer dan 80.0000 patiënten met licht hoofd-hersenletsel. Niet iedereen meldt zich bij de huisarts, dus vermoedelijk zijn dit er meer. Bij de meesten verdwijnen de verschijnselen binnen 3-6 maanden. Bij ongeveer 20-44% blijven er klachten bestaan die negatieve invloed hebben op het functioneren. Deze patiënten zullen zich als eerste bij de huisarts melden. In veel gevallen worden ze verwezen naar de tweede lijn.
Beslisboom
Om chronische klachten na licht hoofd-hersenletsel te verminderen en om inzichtelijk te maken wanneer een verwijzing naar een revalidatiearts van meerwaarde is, is een beslisboom opgesteld met een stepped care aanpak voor de eerstelijn. Met begeleidende video met uitleg hoe de beslisboom te gebruiken.
Uitleg bij de beslisboom
In deze begeleidende video wordt de beslisboom verder toegelicht.
Twijfel?
Mocht je twijfelen of een eventuele verwijzing of andere vragen hebben, dan zijn wij laagdrempelig bereikbaar voor overleg via het secretariaat:
Franciscus Gasthuis
010-4616026 Karlijn van Oeijen, revalidatiearts
Franciscus Vlietland
010-8938040 Nicole van Kleef, revalidatiearts
IJsselland Ziekenhuis
010-2585604 Carola Van Dijk, revalidatiearts
Albert Schweitzer Ziekenhuis
078-6523000 Vera de Vries, revalidatiearts
Beatrix Ziekenhuis
0183-644329 Vera de Vries, revalidatiearts