Direct naar de content Direct naar de footer

Nieuw parkeersysteem Westersingel

Geplaatst op 01-09-2024

Met ingang van 1 september wordt het parkeersysteem op onze locatie aan de Westersingel vernieuwd met kentekenregistratie. Het parkeren blijft zoals onze bezoekers en patiënten gewend zijn, waarbij er enkele verbeteringen worden doorgevoerd om de toegankelijkheid te optimaliseren. Het nieuwe systeem is vanaf 9 september operationeel.

Het vernieuwde parkeersysteem maakt gebruik van automatische kentekenherkenning om ervoor te zorgen dat alleen bevoegden gebruikmaken van onze parkeervoorzieningen. De parkeertarieven blijven momenteel ongewijzigd. Onze locatie beschikt over twee parkeervoorzieningen: Een parkeerterrein met 12 parkeerplaatsen en een parkeergarage met 90 parkeerplaatsen. Beide voorzieningen zijn 24/7 toegankelijk via automatische kentekenherkenning. Indien de parkeergarage vol is, dan is inrijden helaas niet mogelijk. De dichtstbijzijnde alternatieve parkeergarages zijn: Westzeedijk of Wytemaweg. 

Kortingstarieven
Rijndam kan frequente bezoekers kortingstarieven aanbieden. Deze zijn beschikbaar voor patiënten van Rijndam en hun bezoekers, zoals familieleden en verzorgers, en stellen hen in staat om meerdere keren te parkeren tegen een gereduceerd tarief. De parkeerkaart met korting kan aangeschaft worden bij de receptie van Rijndam. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van 10, 20 en 30 keer parkeren. Het kortingstarief wordt gekoppeld aan een specifiek kenteken. Bij binnenkomst en vertrek wordt het kenteken automatisch herkend, en de parkeerbeurt wordt van het aantal beschikbare beurten afgeschreven. Het kortingstarief is één jaar geldig vanaf de datum van aanschaf. 

Kiss & Ride
Bij de ingang van de Westersingel is de mogelijkheid om gebruik te maken van de kiss & ride plekken. Deze plekken zijn een speciale voorziening waar bezoekers en patiënten kort kunnen parkeren om hen dichtbij de ingang af te zetten of op te halen. Indien je het terrein of de parkeergarage binnen 20 minuten na binnenkomst via de uitgang verlaat, is het uitrijden gratis.